Direktlänk till inlägg 1 mars 2010

Kvällen då Timrå klippte vingarna av kråkorna!!!

Av Björn Jonsson - 1 mars 2010 23:45

Jag brukar sällan skriva utdömande texter i min blogg. Men ikväll är det dags, senast jag gjorde det var efter Salos jättetavla i OS. Ja ni kommer säkert ihåg den tragedin. Det var en krönika på Kovlandshemsida, det var också den krönikan som gav mig insikt i att jag aldrig varit en krönikör eller bloggare av klass. Men nu är jag här igen, men en utdömning, eller en text om idrott. Bedöm själva vad det är.


En knäpp på näbben, ett vingslag kortare, en näbb sämre för Kråklaget från kråkstan.


Aldrig har jag hört så många bortförklaringar som när Timrå möter MODO. Det är alltid samma visa, domaren, sekretariatet osv. Samma sak vilket lag MODO än möter. Måste vara tungt att åka i ett par hockeyrör tillhörande MODO, alla är jämt emot. Puh!!! Undra hur många dåliga domare det finns i Elitserien egentligen.


Vi ska faktiskt analysera denna match i en typisk svensk/västerländskanda. Alltså söka fel, vad gick fel för MODO ikväll?


Vi börjar med läkaren, det är han som bär det största ansvaret för att Timrå vann. Hur då kan man undra? Jo, enkelt svar. Peter Forsbergs insats idag var ju inte ens sådär. Den var riktigt kass om jag ska vara ärlig, han åkte runt i gubbtempo och det riktigt syntes att han led av jetlag. Varför skrev inte läkaren ut sömnpiller till Peter ”Mr Jetlag” Forsberg efter den berömda OS insatsen han gjorde? Självklart han var trött idag. Nästan utbränd, ni vet den där berömda betongväggen.


Men vi ska vara glada trots allt, det var länge sedan Foppa gjorde mig glad i hockeyväg. Tror faktiskt att den senaste gången var i OS, ni vet straffen. Idag kom den andra gång jag kände glädje, det var hans 10 minuters utvisning. Alltså var det inte Foppas fel. Men ska jag vara ärlig var Foppa en bittergubbe ikväll. Kanske dags att ställa rören på hyllan och bidra med hockeykunskaper från sidan som pappa Kent. Egen analys!!!


Raskt över till nästa fel. Pärleporten öppnades för Markus Näslund, måtte han inte syndat igen. Däremot öppnades inte pärleporten för Sundström. Kanske han också syndat. Vem vet? Det var sekretariatets fel.  Roffe stod han och sov? Enligt rykten tänkte Roffe dock dra Sundström i nackskinnet efter incidenten.


Att vara pratglad har aldrig gynnat en hockeylag. Det borde man förstå efter ca 700 matcher i NHL, ca 200 i elitserien och ungefär 70 matcher i landslagssammanhang. Men det är klart, ibland går det åt pipan.


Denna analys är till dig Per C, min arbetskollega, en MODOIT av klass som verkar hålla sig långt borta från Facebook och andra kommunikationsmedel som man bara kan! 1-13 blev istället 5-4. Rätt skönt. Tack Robban för biljetten, det var dock en rätt sevärd match. Trots alla brister som spelarna besitter.


Kanske har jag varit lite för hård mot söta Foppa, han KAN ju vara rätt bra ibland trots allt. Men idag hade en tuff dag på jobbet, skulle man kunna säga.


/BJ



 
 
Preff

Preff

2 mars 2010 09:43

Appropå surgubbe så tror jag du flömde Svartvadet! Grinigare människa fick amn ju leta efter igår. Men det är ju som du säger, dom gör det ju så bra som står upp trots att dom HELA tiden har HELA världen emot sig. ;o)
Bragdguld till Modo!!! :oD
kram

http://www.preffen.blogspot.com

 
Ingen bild

BJ

2 mars 2010 09:59

Haha ja men jag orkade inte skriva mer om det där skitlaget och alla surgubbar. Folk ska ju orka läsa också ; ) Ska jag nämna alla surgubbar som spelar i MODO så får jag ju skriva hela natten!!! Hehe

 
Ingen bild

PC

2 mars 2010 10:02

Håller fullständigt med käre kollega! Modo gör en av sina sämsta matcher på mycket mycket länge och de så kallade stjärnorna sänkte laget i går afton. Men faktum är ändå att trots den urusla matchen är man nära att slå ett krampaktigt Timrå..
För mig så kommer alltid Foppa att fascinera. Han är för gammal, har vunnit allt som går att vinna, men brinner ändå så jävla mycket för spelet!!! Helt ofattbart. Sådana vinnare växer inte på träd, trots att det handlar om ett bottenmöte mellan två pisslag i världens tredje bästa liga. Säga vad man vill om Foppa, men hade han inte varit så grinig, hade han inte vunnit särskilt mycket.

Till sist. Hatten av för TIK.
Är övertygad om att ni slår Rögle i tabellen i denna framfart.

 
Ingen bild

BJ

2 mars 2010 10:15

Moahhhahahahaha!!! Bra Per min kära killega, du är en bra förlorare! Det är skönt att se att du tog det som en man ; ) Det ju är ju bara idrott, inte lika viktigt som t ex. Tsunamin, kriget i Afghanistan eller en rejäl fisketur!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Björn Jonsson - 16 mars 2010 22:22

Är du också trött och lite rund? Läste en artikel i en av kvällstidningarna om en man som nästan är i samma ålder som jag. Han går i sömnen, inte nog med det. Han går till kylskåpet och äter ungefär 1 kilo bananer och tomater. Tur att det är rätt m...

Av Björn Jonsson - 2 mars 2010 10:00

Har under föregående vecka byggt upp en liten fiskehemsida. Den är naturligtvis fortfarande under uppbyggnad. Idag fick jag information om toplistan på hemsidor från dem som jag lagt upp min hemsida hos. Kan ju inte säga att jag låg i topp direkt. ...

Av Björn Jonsson - 18 februari 2010 23:16


Det gäller att vara flitig. Det spelar ingen roll i vad det gäller. Ger man sig bara den på att man ska fixa det så gör man det. Det bara är så. Kolla på superkvinnan Anja. Vilken insats. Hon gav sig den på att hon skulle fixa det, och hon gjorde det...

Av Björn Jonsson - 16 februari 2010 22:36

Tänk att idrott kan vara så skojigt. Helst framför teven alltså. OS är rätt underhållande, men det är ju också på teven. Att idrotta själv tror jag att jag växt ifrån för länge sedan. Om det har med att jag mognat eller blivit latare på senare år det...

Av Björn Jonsson - 15 februari 2010 11:14


     Framförhållning har aldrig riktigt varit min grej. Det spelar ingen roll om vad det handlar om. Men nu på äldre dagar så skrällde jag till rejält. Undrar om jag inte mognat en del efter jag fyllt 30 år.   Har redan 3 saker inplan...

Presentation

Gästbok

Fråga mig

1 besvarad fråga

Omröstning

Vilken fisk tycker du är roligast att fiska?
 Harr
 Insjööring
 Lax
 Sik
 Abborre
 Gädda
 Regnbåge
 Havsöring

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards